A II. Hollósy Simon alkotótábor zárókiállítása

2007. november 16., 09:00 , 357. szám

November 13-án, kedden került sor Ungváron a Megyei Néprajzi Múzeum Galériájában arra a kiállításra, melyen a Felsőhidegpatakon (Verhnij Sztudenij) megrendezett alkotótáborban született alkotásokat mutatták be a művészetkedvelő közönségnek.

Az alkotótábor munkájában részt vevő festők munkáiból válogatott közel hetven olajfestmény nagy sikert aratott a szép számban megjelent érdeklődők között. Mint azt Brenzovics László, a KMKSZ és a megyei tanács alelnöke beszédében elmondta: "Érdekes látni azt, hogy milyen is egy hegyvidéki ruszin falu élete a kárpátaljai magyar festők szemével." Majd a tárlatot értékelve egyértelműen sikeresnek nevezte a művészeti vállalkozást.

Szólt a jelenlévőkhöz a kiállításnak helyt adó intézmény igazgatónője, Angyal Gabriella, aki csodálatosnak nevezte az itt és most kiállított alkotásokat, s annak a reményének adott hangot, hogy ez a szép hagyomány a jövőben is folytatódik.

Magyar László, a Révész Imre Társaság elnöke röviden ismertette az alkotótábor munkáját, ahol szerinte egy rendkívül jó hangulatú művészcsoport az alkotó munka mellett a pihenésre is tudott időt szakítani.

Az alkotótábor és a tárlat létrejöttét a Révész Imre Társaság, a KMKSZ, illetve Magyarország Oktatási és Kulturális Minisztériuma segítette.