Mind több a nemi erőszak

2007. november 16., 09:00 , 357. szám

A sajtó nemrég számolt be arról az ökörmezői (Mizshirja) járási esetről, amikor középiskolás fiúk követtek el erőszakot egyik fiatalabb iskolás társukon. Az ügy még nem juthatott el a bírósági szakaszba, s máris újabb esetekről érkezett jelentés.

Ezúttal egy vidéki asszony fordult az ökörmezői járási rendőrséghez azzal a bejelentéssel, hogy hétéves lányát megerőszakolták. A hazafelé tartó kislányt a helyi iskola egyik hetedik osztályos tanulója tartóztatta fel a faluszélen. Letérítette a hazafelé vezető útról, erőszakkal levetkőztette és megerőszakolta, majd rágyújtott és a csikket a megfélemlített kislány testén oltotta el. Az elbeszélések szerint a fiú ezután elment focizni a barátaival.

Hasonló esetről érkezett hír a Beregszászi járásból. A balazséri bejelentés szerint egy 18 éves beregszászi fiatalember megerőszakolta a bejelentő 11 éves lányát.

Október végén az ungvári járási Horlyó (Hudlove) és Ungcsertész (Csertyizs) községek között egy 31 éves szerednyei lakos megvert és megerőszakolt egy 16 éves horlyói iskoláslányt.

Végül egy ökörmezői (Mizshirja) nő arról tett bejelentést a helyi rendőrségen, hogy öt fiatal férfi erőszakolta meg őt egy elhagyatottan álló épület pincéjében.

(Kárpátalja/Vidomosztyi Miliciji)