Kitüntették dr. Soós Kálmánt

Önkormányzatok napja

2007. december 14., 09:00 , 361. szám
Dr. Soós Kálmán rektor, képviselő, az Ungvári Járási Tanács KMKSZ-frakciójának vezetője és Csizmár Béla, a Beregszászi Járási Tanács elnöke

Az elmúlt pénteken Kárpátalja-szerte méltatták az önkormányzatok napját. A megyei tanács nagytermében ünnepi ülésen vették számba az elért eredményeket. Az ülésre a megyei önkormányzat és közigazgatás vezetőin kívül a járási tanácsok vezetői és a legeredményesebb munkát kifejtő képviselők is meghívást kaptak.

A megjelenteket Mihajlo Kicskovszkij, a megyei tanács elnöke üdvözölte, hangsúlyozva a helyi önkormányzatok és a képviselők felelősségét és munkájuk fontosságát. Kijelentette: azzal, hogy a soron kívüli parlamenti választásokon a demokratikus erők arattak győzelmet, megerősödtek a helyi önkormányzati testületek is, amelyek fontos szerepet játszanak vidékünk fellendítésében, a szomszédos országokkal kialakított kapcsolatok fejlesztésében.

Oleg Havasi, a megyei közigazgatás elnöke a közigazgatási szervek és a helyi önkormányzatok megyénkben tapasztalható példaértékű együttműködéséről beszélt, és megköszönte a tanácsok képviselőinek munkáját.

A jelenlévőket köszöntötte továbbá Csizmár Béla, a Beregszászi Járási Tanács elnöke és Bíró Erzsébet, a megyei gyermekkórház főorvosa is.

A megyei közigazgatás és a megyei tanács több önkormányzati és közigazgatási vezető, valamint képviselő munkáját dicsérő oklevéllel ismerte el. Többek között az Ungvári Járási Tanács KMKSZ-frakciójának vezetője, dr. Soós Kálmán a szakbizottságokban kifejtett munkájáért részesült a megtisztelő elismerésben.

A járási tanácsok is dicsérő oklevéllel ismerték el legaktívabb képviselőik és a kimagaslóan eredményes munkát végző polgármesterek tevékenységét. A KMKSZ politikusai közül a Nagyszőlősi Járási Tanács Király Kálmán járási képviselőt, a beregszászi Bakancsos László frakcióvezetőt és Cséke Ilona képviselőt, az Ungvári Járási Tanács pedig Roják Mária császlóci polgármestert tüntette ki.

dózsa