Luxusutazás külön vagonban

2007. december 21., 09:00 , 362. szám

Ma már nemcsak Alla Pugacsova vagy Kim Csen Ir észak-koreai vezető utazhat önálló vasúti kocsijában a legnagyobb kényelemben, hanem Ukrajna bármelyik polgára is. A luxusszolgáltatás ára 3000 dollár naponta.

A honi vasúttársaság legújabb szolgáltatása a szalonkocsi, melyben egyebek mellett duplaágyas hálófülke, zuhany, konyha és jól felszerelt nappali várja az utazót, aki tetszés szerint akár a kádban fekve, pezsgőspohárral a kezében is múlathatja az időt.

Az új szolgáltatással az Ukrzaliznyica újabb bevételi forrásra remél szert tenni. Jelenleg az ország hat vasút-igazgatóságánál tizenkilenc ilyen apartman-vagon áll az utasok rendelkezésére. A legtöbb, egészen pontosan hat vagon Kijevben várja a megrendelőket.

Ez a fajta luxusutazás persze méregdrága, pontosabban megfizethetetlen az átlagos ukrán polgár számára. Például Kijevből Donyeckbe és vissza az út megközelítőleg 14,4 ezer hrivnyájába kerül az utasnak, ami tartalmazza a vagon bérleti díját (valamivel több mint 3000 hrivnya), továbbá meg kell fizetni 11, úgynevezett SZV osztályú, azaz luxus vasúti jegy árát, ami kicsivel több mint 11 ezer hrivnyát tesz ki. Ezt az összeget akkor is le kell szurkolni, ha a bérlő egymaga utazik a vagonban.

Bár egyelőre nem tolonganak a megrendelők, hogy igénybe vehessék az új szolgáltatást, havonta néhány megrendelésük máris akad a vasutasoknak. Az Ukrzaliznyicánál bizonyosak benne, hogy a potenciális utazók hamarosan sorban állnak majd az ilyen luxusvagonokért. Optimizmusuk alapját a statisztika képezi: tavaly mindössze 10 megrendelés érkezett erre a szolgáltatásra, idén viszont már eddig több mint negyven, s a felmérések szerint országszerte nő az igény a luxusszolgáltatásokra.

A vagonhoz saját utaskísérő dukál, akinek kupéja szinte semmiben sem különbözik a hétköznapi vagonokban szolgáló társaiétól, felkészültsége azonban alapos. A vasúti apartmanhoz minden szükséges eszközzel felszerelt konyha is tartozik, igaz, az utasok általában az utaskísérőre bízzák a konyhai munkát. A különleges kiképzésen átesett személyzet ugyanis főzni is tud - a zabkásától a francia recept alapján elkészített halig bármilyen megrendelést teljesít. Ugyanakkor élelmiszerrel nem töltik fel a hűtőt, arról az utasnak kell gondoskodnia indulás előtt. Van, aki kaviárt hoz az útra, s akad, akinek a burgonya és a savanyú uborka is megteszi.

Nemegyszer megtörténik, hogy az utasok személyzetük tagjait is magukkal viszik az útra. Ilyenkor előfordul, hogy a személyzet rendeli meg a reggelit vagy az ebédet az utaskísérőtől, s általában azt is megmondja, milyen a munkaadója ízlése - például jól átsütve, avagy angolosan szereti-e a húst.

A külön vagon egyik legnagyobb vonzereje a kétágyas hálófülke, amelyben egy asztalt is elhelyeztek, s külön fülkét alakítottak ki a ruháknak és a csomagoknak. A zuhanyozóban az utas a törülközőn kívül talál szappant, sampont és egyéb kozmetikumokat is, a leggyakrabban azonban nem veszik igénybe ezeket, inkább a saját, lényegesen drágább készítményeiket használják.

Ezek a luxusvagonok a szovjet pártvezetők számára készültek megrendelésre még az 1980-as években. A bérlővel 10-11 fő utazhat együtt, azaz ennyi ember elhelyezésére nyílik lehetőség. A megrendelő kidolgozhatja a maga útvonalát, attól függően, hogy mely városokba kíván eljutni. Kívánságára a vagont bármelyik szerelvényhez hozzákapcsolják, amely Ukrajnában és a szomszédos országokban közlekedik. De elutazhatunk messzebbre is, például Berlinbe vagy Bécsbe. A megrendelések kilencven százaléka mindazonáltal belföldi utakra (Harkiv, Odessza, Lemberg, Krím stb.) és Moszkvába szól.

Nyáron a leggyakoribb úti cél a Krím félsziget, telente pedig a Kárpátok síparadicsomai. Az utas akár néhány órával az indulás előtt is megrendelheti a vagont, a szolgáltatás díját pedig az állomás pénztárában készpénzzel is kiegyenlítheti.

A szalonkocsik utasai általában inkognitóban utaznak, rejtőznek a kíváncsi pillantások elől. A külön vagon színe ezért kék, akár a többié, s egyébként sem rí ki semmivel a környezetéből. Arról, hogy kik vették már igénybe ezt a szolgáltatást, hallgatnak a vasutasok is. A megrendelők tekintélyességére utal, hogy az utaskísérőknek írásban kell titoktartást fogadniuk. Csak annyit tudni, hogy többségük üzletember és művész, akik esetenként komoly tárgyalásokat folytatnak útközben. Rajtuk kívül még néhány parlamenti képviselő és állami hivatalnok vette igénybe ezt a vasúti luxusszolgáltatást.

Ami Kárpátalját illeti, az ungvári vonalfőnökség nem rendelkezik ilyen kocsikkal, azokat a lembergi vasútnál lehet megrendelni. Információink szerint Kárpátalján eddig még nem igényelték ezt a fajta szolgáltatást, ám az illetékesek szerint nincs akadálya annak, hogy szükség esetén idegördüljön a mesevagon, s felvegye utasát. (hk/Korreszpondent)