Munkakeresés SMS-ben?

2008. február 1., 09:00 , 368. szám

A jövőben akár egy SMS-üzenetváltással tájékozódhatnak majd az érdeklődők, hogy milyen, a végzettségüknek vagy szakmájuknak megfelelő szabad állások kínálkoznak Kárpátalján.

Jurij Fuscsics, a megyei foglalkoztatási központ igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy hivatala a mobiltelefonok lehetőségeit is be akarja vetni annak érdekében, hogy az álláskeresők minél hamarabb elhelyezkedhessenek.

Elmondása szerint a tervek szerint egy SMS is elegendő lesz, amelyben az érdeklődő közli korát, nemét, végzettségét, illetve hogy milyen munka érdekelné, s a foglalkoztatási központ válaszüzenetéből még aznap megtudhatja a kínálkozó lehetőségeket.

A mobilos rövid szöveges üzenetek adta lehetőségeket részben már a közeljövőben beindítja a hivatal, olyan formában, hogy a KyivStar és az MTC hálózatán körleveleket tesz majd közzé az üres állásokról.

A számítástechnika lehetőségeit egyébként már most is kiaknázhatják az álláskeresők, amennyiben igénybe veszik az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hivatalos honlapjának (http://trud.gov.ua) szolgáltatásait.