Itt az influenza

2008. február 8., 09:00 , 369. szám

Ungváron hétfőtől karantént hirdettek, s az Ungvári járásban és Beregszászban is járvány van az influenzás megbetegedések számának növekedése miatt.

A megyeszékhelyen múlt héten érte el az esetszám a kritikus határt a légúti megbetegedések tekintetében. Ungváron százezer lakosra számított 642 eset jelenti az elfogadott járványszintet, ezzel szemben a diagnosztizált esetek száma már január 31-én, azaz múlt csütörtökön 863-at tett ki - közölték, a megyei állami köztisztasági és járványügyi hivatalnál.

Az adatok alapján Ungváron még pénteken életbe léptették az ilyen esetekben szokásos megelőző intézkedéseket. Így például hétfőtől nem járnak iskolába a 26 városi közoktatási intézmény nebulói, valamint a bölcsődések és az óvodások sem. Ezzel összesen 13642 gyerek és serdülő számára tört ki váratlanul a vakáció. Szerdától iskolai szünet van Beregszászban is. A tanítási szünet várhatóan a hét végéig marad érvényben, azután a járványhelyzet alakulásától függően döntenek esetleges meghosszabbításáról.

Mint megtudtuk, a megye több járásában is közelít a megbetegedések száma az elfogadott járványszinthez.

hk