Könyvtárosok konferenciája Beregszászban

2008. február 22., 09:00 , 371. szám

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) égisze alatt működő Kárpátaljai Magyar Iskolai Könyvtárosok Információs Egyesülete hatodik alkalommal szervezett konferenciát kárpátaljai magyar könyvtárosok számára, melyre a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola könyvtárában került sor.

Szombat délelőtt a konferencia résztvevőit dr. Orosz Ildikó, a Rákóczi-főiskola elnöke, valamint id. Gönczy Sándor, a KMPSZ Tankönyv- és Taneszköztanácsának elnöke köszöntötte.

Az idén Nyíregyházáról érkezett könyvtáros-vendégelőadók közül elsőként Kührner Éva tartott igen érdekes előadást a folyóiratok elektronikus formáiról, felhíva a könyvtárosok figyelmét az interneten megtalálható folyóiratok használatának előnyeire és hátrányaira. Majd Bajnok Lászlóné szólt az ETO-rendszerről, mely az ismeretterjesztő és szakdokumentumok tartalom szerinti csoportosítására szolgál. Az előadó kimerítően tárgyalta az ETO-táblázatok felépítését, végül a délután folyamán csoportmunka keretében a rendszer gyakorlati használatát mutatta be. A konferenciát követően Répási Ildikó főiskolai könyvtárvezető kalauzolásával a résztvevők megtekintették a főiskola épületét.

-halász-