Elhunyt Lőrincz Lajos

2008. április 4., 10:00 , 377. szám

Pénteken életének hatvankilencedik évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Beregszászban Lőrincz Lajos, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ellenőrző Bizottságának elnöke, a Beregszászi Középszintű Szervezet irodavezetője.

Lőrincz Lajos 1939. szeptember 29-én született Beregszászban. Középiskolai tanulmányait a Beregszászi 2. Számú Középiskolában végezte, majd munkába állt. Üzemvezetőként dolgozott a Beregszászi Vasgyárban. Elvégezte a Szolyvai Politechnikumot. Később működött a Beregszászi Járási Sportosztály instruktoraként, majd a járási könyvtárhálózat gazdasági igazgatójaként is.

A kezdetektől a KMKSZ tagja. 1999-től a szövetség ellenőrző bizottságának elnöke, nyugdíjba vonulása óta a Beregszászi Középszintű Szervezet irodavezetője volt. Az évek során a KMKSZ számos akciójában és minden választási kampányában részt vett. Precizitása és munkabírása szinte nélkülözhetetlenné tették. A halál is munka közben érte, társaival éppen a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének tisztújító közgyűlésére készült.

Személyében egy hű harcostársat veszítettünk.