Sonkacsempészt fogtak Asztélynál

2008. április 18., 10:00 , 379. szám

39 kg sonkát és 94 kg baromfivirslit próbált törvénybe ütközően behozni az országba Magyarországról egy ukrán állampolgár.

Az ukrán rendszámú Opel Caravan 1.7D márkájú személygépkocsi vezetője pénteken jelentkezett belépésre az Asztély-Beregsurány ukrán-magyar közúti határátkelőn.

Miután a jármű vezetője kijelentette, hogy nincs semmilyen elvámolnivalója, a nő feltűnő idegességét látván a vámosok elrendelték az Opel tételes átvizsgálását. Ennek során különböző rejtekhelyekről összesen 38,99 kg sertéssonka és 93,66 kg vákuumcsomagolású baromfivirsli került elő.

A csempészáru a jármű legkülönbözőbb szegleteiben - a csomagtartó burkolata alatt, a pótkerék elhelyezésére szolgáló mélyedésben, a szerszámládában, a műszerfal és a kesztyűtartó közötti résben, sőt még a motorház fedelének szigetelése alatt is - volt elrejtve. Mivel a személygépkocsit a tulajdonosa rejtekhelyül használta fel a csempészett élelmiszerek számára, a sonka és a virsli mellett az Opel is elkobzásra került. A lefoglalt holmi összértéke meghaladja az 50 ezer hrivnyát (kb. 10 ezer USD).

pp