Sokezres bírságra számíthat a Bombariogató

2008. április 25., 10:00 , 380. szám

Több ezer hrivnyára rúgó közigazgatási és kártérítési bírság várhat annak az ungvári kisdiáknak a szüleire, aki a minap bombariadót okozott az ungvári magyar iskolában.

Mint arról már beszámoltunk, április 8-án, nem sokkal 12 óra előtt egy ismeretlen személy mobilról hívta fel a városi rendőrség ügyeletét, s közölte, hogy pokolgép van az Ungvári 10. Sz. Dayka Gábor Középiskola épületében. Az ügyeletes elmondása szerint a gyermekhangú bejelentő nem sokkal később megismételte a hívást, ám ezúttal már egy vonalas telefonról, ami alaposan megkönnyítette kilétének beazonosítását.

Miközben a tűzszerészek a robbanószerkezet felkutatásán dolgoztak, egy másik nyomozócsoport a "bombariogató" azonosításához fogott. Bombát szerencsére ezúttal sem találtak, viszont rövid időn belül kiderült, hogy a pánik okozója egy nyolcadikos tanuló volt.

Mivel kiskorúságára tekintettel ő még nem büntethető, így szüleinek kell majd leróniuk az indokolatlan, emberéletet fenyegető jellegű, pánikkeltő bejelentés miatt lerovandó közigazgatási bírságot, amelynek összege akár az adózatlan minimálbér (17 hr) ezerszerese is lehet. Ezenfelül szintén a szülőkre hárul a rendőri, tűzszerészi és egyéb speciális egységek kiszállásával kapcsolatos költségek megtérítése is, ami szintén több tízezer hrivnyára rúg.

pp