Közgyűlés 2008. május 18-án

Ülésezett a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének választmánya

2008. május 2., 10:00 , 381. szám
Horkay Sámuel, Sin József és Bartha Ferenc

A szövetség Beregszászi Középszintű Szervezetében (BKSZ) kialakult helyzetről tárgyalt a KMKSZ középszintjének választmánya szombati, soron kívüli ülésén, majd arról döntöttek, hogy május 18-ára soron kívüli elnökválasztó közgyűlést hívnak össze. A választmányi ülésen Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke, Milován Sándor általános alelnök, Brenzovics László ügyvezető alelnök, Gulácsy Géza, a KMKSZ megyei elnökségének tagja és a Beregszászi Középszintű Szervezet leköszönt elnöke, Bakancsos László is jelen volt.

A soron kívüli választmányi ülést a KMKSZ alapszabályának megfelelően Sin József, a KMKSZ BKSZ általános alelnöke hívta össze, hisz Bakancsos László elnök a szövetség április 12-ei közgyűlésén, újraválasztása után egy héttel lemondott.

A választmány arról határozott, hogy a Beregszászi Középszintű Szervezet elnökválasztó közgyűlését folyó év május 18-án 10 órai kezdettel hívják össze. A tervezett napirend a következő:

1. Tájékoztató a KMKSZ BKSZ-ben kialakult helyzetről.

2. Elnökválasztás.

3. Egyéb.

A gyűlés során a választmány tagjai közül többen értékelték a kialakult helyzetet, sorolva a leköszönt elnök érdemeit. De Bakancsos László ezen a fórumon is kijelentette, hogy nem kíván a továbbiakban semmilyen tisztséget vállalni a szövetségben, és nem indul a május 18-i választáson.

A többi tisztségviselő mandátuma továbbra is érvényben marad, ugyanis őket három évre választották meg a beregszászi járási küldöttek.

A Beregszászi Középszintű Szervezet választmánya végül nyilatkozatban állt ki a KMKSZ egysége mellett.

bzs