Rövidhírek

2008. június 27., 10:00 , 389. szám

Festményt loptak

Ismeretlen festő képét lopták el Beregszászban a napokban.

Az esetről az 58 éves tulajdonos tett bejelentést a rendőrségen. A károsult elmondta, hogy a tettes a délutáni órákban törte fel házának ajtaját, s vitte magával a három lovat ábrázoló festményt.

A rendőrök rövidesen megállapították, hogy a bűncselekményt egy 53 éves helyi illetőségű asszony követte el. A rendvédelmi szervek a gyanúsítottnál tárgyi bizonyítékokat is lefoglaltak.

Kés a szívbe

Szíven szúrta élettársát egy kárpátaljai nő.

A bűnüldözők által az úgynevezett háztartásbeli bűncselekmények közé sorolt eset az ökörmezői járási Felsősebesen (Verhnyij Bisztrij) történt. A negyvenhét éves helyi illetőségű nő egyenesen élettársa szívébe szúrta a kést. A bűncselekmény háttere banálisnak mondható: a helybéliek elmondása szerint a tettes és áldozata nem vetették meg az italt. Ittas állapotban pedig gyakorta veszekedtek és verekedtek.

Hamis hrivnya

Hamis hrivnyával fizettek egy huszti üzletben.

A huszti rendőrséget június 23-án kereste meg egy helyi kereskedő, bejelentve, hogy a tulajdonát képező raktáráruházban az egyik vevő két hamis 200 hrivnyás bankjeggyel fizetett. Mint a vizsgálat megállapította, a hamis bankók ofszetnyomással készültek. A rendőrség lefoglalta a hamisítványokat.

(Kárpátalja/zakarpattya.net.ua)