Magyar polgármesterek világtalálkozója Gödöllőn

2008. július 4., 10:00 , 390. szám

Vasárnap kezdődött a magyar polgármesterek VII. világtalálkozója Gödöllőn, ezt megelőzően a program részeként szombaton ünnepelték ugyanitt a Magyar Szabadság Napját.

A hétfő estig tartó világtalálkozón az országból és a határokon túlról csaknem 800-an vettek részt. A rendezvényen elsősorban szakmai programokat szerveztek, ahol szó volt többek között az önkormányzatok finanszírozásáról, a településüzemeltetés kérdéseiről, a pályázatok kiírásának tapasztalatairól, valamint a kormány és az önkormányzatok viszonyának újragondolásáról. Kósa Lajos debreceni fideszes polgármester beszédében leszögezte: a magyar önkormányzatok a működőképesség határához jutottak. A kormány ugyanis mind több feladatot hárít rájuk, miközben a finanszírozáshoz szükséges pénzeket folyamatosan megvonja. Mackó István, az Ungvári Járási Tanács elnökének helyettese elismerően nyiltkozott lapunknak a találkozón tapasztaltakról, külön is kiemelve, milyen nagyszerű lehetőségeket teremtett a találkozó a kapcsolatteremtésre.

A tanácskozáson kiosztották a Polgármesteri Ezüstlánc-díjakat. A Magyar Polgármesterek Szövetsége által alapított kitüntetést Bátovszki György, Csömör és Szuhán András, a kárpátaljai Bene település polgármestere vehette át Gémesi Györgytől, a világtalálkozót szervező szövetség elnökétől.

(vajdasagma.info/MTI)