Kirakodóvásár és használtautó-kereskedés

Vállalkozás három falu határában

2008. július 11., 10:00 , 391. szám

A közelmúltban három település - Nagymuzsaly, Bene és Borzsova - határában új üzleti vállalkozás nyitotta meg kapuit: hétfőn kora reggeltől késő délutánig kirakodóvásár, csütörtökön és vasárnap pedig ugyanezen időpontokban használtautó-piac várja az érdeklődőket.

Az új piacról Erdősi András badalói vállalkozó informálta lapunkat. Mint elmondta, vállalkozása megindításában motiválta az a lehetőség, hogy a Beregszászi járásban eddig még sehol nem volt hasonló jellegű kezdeményezés. A jövőre nézve különösen a használtautó-piac ötletének megvalósítása látszott ígéretesnek. Eddig ugyanis az apróhirdetés volt szinte az egyedüli lehetőség használt gépkocsik adásvételére. Ilyesmivel foglalkozó kereskedés Kárpátalján eddig mindössze az Ungvár határában lévő településen, Kincsesen működött 1991-től egy kb. két hektáros területen, valamint a técsői járási Taracközön (Tereszván). András tervének megvalósításához főleg egy alkalmas hely szükségeltetett. Lényeges volt, hogy Beregszászból könnyen meg lehessen közelíteni, minél több település legyen a közelben, jó parkolási lehetőségek álljanak fenn a vásárlók részére, s természetesen az üzlet lebonyolításához is megfelelő nagyságú hely álljon rendelkezésre.

Így esett a választás arra a közel fél hektár nagyságú telekre, mely három eléggé népes település - Nagymuzsaly, Borzsova és Bene - főút melletti találkozási pontjánál fekszik, s melyet az élelmes vállalkozó a nagymuzsalyi községi tanácstól vett bérbe. A területet megtisztították és kaviccsal szórták le. Mint megtudtuk, a jövőben folytatni akarják a tereprendezést, s lehetőség szerint az európai színvonalú autópiacokhoz hasonlóan jó minőségű aszfaltburkolattal fednék a területet.

Mint Erdősi András elmondta, egyelőre a kirakodóvásár mutatkozik sikeresebbnek. Minden hétfőn ún. "roma piac" várja az érdeklődőket, melynek árusait a hírek szerint érdemes is felkeresni. A beregszászi piacon tapasztalható áraktól eltérően itt ugyanis az átlagnál jóval olcsóbban, akár 50%-os engedménnyel lehet különböző portékákat - farmernadrágot, trikót, inget, napszemüveget stb. - vásárolni. Nem csoda hát, ha a környező településekről rengetegen jönnek ide a hétfői napokon. Az autópiac forgalma egyelőre még kezdeti stádiumban van: csütörtökön és vasárnap várják ide azokat, akik értékesíteni szeretnék használt gépkocsijukat, illetve akik olcsón szeretnének gépjárművet vásárolni. Helyjegyet jelenleg még kedvezményes, ún. reklámáron lehet váltani, ennek összege 2,50 hrivnya.

Az érdeklődők bővebb információt szórólapokon, illetve a helyszínen kaphatnak az említett napokon.

F. Zs.