XIII. Angol Nyelvű Bibliatábor

2008. augusztus 1., 10:00 , 394. szám

Július 27-én vette kezdetét a KMPSZ szervezésében az immár tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő Angol Nyelvű Bibliatábor. Az eseménynek helyet adó Beregszászi Magyar Gimnáziumban (BMG) augusztus 2-ig több mint 130, 10-23 év közötti résztvevővel zajlanak a foglalkozások.

Az itt zajló eseményekről Hires Clark Emőke és férje, Stephen Clark informálta lapunkat. Amint elmondták: a fő cél az angol nyelv oktatása és gyakorlása színesen, érdekesen, szórakoztató formában. A tanulásban a Newporti Baptista Gyülekezet (Nagy-Britannia) pedagógusi tapasztalattal is rendelkező tagjai segítenek a fiataloknak. Az oktatás nemcsak "száraz" iskolai szinten zajlik: csoportbeszélgetések, játékok stb. segítik az igen hatékony nyelvtanulást. Nagy hangsúlyt kapnak és kimagasló sikernek örvendenek azok az ismeretterjesztő előadások, melyek során az oktatók igyekeznek bemutatni, megismertetni különböző angolszász államok, népek kultúráját. Bibliatábor lévén, az előadók nagy hangsúlyt helyeznek a vallási háttér érvényesítésére is. A Biblia történetein keresztül igyekeznek megismertetni Istent és jóra nevelni a fiatalokat, hogy a Szentírás sorai között megtalálják azt a vezérfonalat, mely vezetheti majd őket életükben, mindennapjaikban. Mindezt csoportosan, vidáman, élettel telve és természetesen együtt

.

A tábor történetében óriási tragédia, hogy ez év tavaszán elhunyt a budapesti Ábrahám Károlyné, akinek támogatása és szervezése eredményeként 1994-ben létrejöhetett az első a Bibliatábor. Mint Hires Emőke elmondta, mindenkit mélyen megrázott a tábor elindítójának halálhíre, de emlékének adózva a továbbiakban is azon fognak munkálkodni, hogy a nemes kezdeményezés folytatódjon.

A Bibliatábort a KMPSZ, a Newporti Baptista Gyülekezet, valamint a Kárpátaljai Református Egyház és a Beregszászi Magyar Gimnázium támogatta.

fzs