Támogatás az árvízkárok helyreállítására

Üléseztek a járási tanácsok

2008. augusztus 8., 10:00 , 395. szám

Az Ungvári Járási Tanács augusztus elsejei rendkívüli ülésén módosította korábbi költségvetését. A képviselők 50 ezer hrivnyát utaltak át a Técsői járás árvízkárainak helyreállítására, 16 ezer hrivnyát utaltak ki, hogy Korláthelmecen új óvodaépületet vásárolhasson a tanács, illetve 20 ezer hrivnyát szavaztak meg a katasztrófaelhárítók számára. A tanácsülésen mutatták be a képviselőknek Leontyij Lenartot, a járási művelődési osztály új vezetőjét, aki korábban a Szerednyei Művészeti Iskola igazgatója volt, illetve ő a Kárpátaljai Zeneiskolák Egyesületének vezetője.

A Beregszászi Járási Tanács rendkívüli ülésén ugyancsak 50 000 hrivnya támogatást szavaztak meg a képviselők a felső-Tisza-vidéki árvízkárok enyhítésére. 200 000 hrivnyával támogatja a tanács a gázvezetékrendszer kiépítését Alsó- és Felsőremetén. 25 000 hrivnya támogatást kapott a járási kórház, illetve 18 000 hrivnyából a mozgáskorlátozottak számára akadálymentesítik a járási tanács épületét.

Komári Ibolyának, a KMKSZ képviselőjének felvetésére éles vita alakult ki amiatt, hogy a Beregszászi járásban egyetlen gyógyszertárban sem kaphatók narkotikumokat tartalmazó fájdalomcsillapító gyógyszerek azon betegek számára, akiknek ezek nélkülözhetetlenek. A képviselők közül többen követelték, hogy az illetékesek minél előbb orvosolják ezt a helyzetet.

dózsa