A testnevelés napja Gáton

2008. szeptember 19., 10:00 , 401. szám

A testnevelés és a sport napja alkalmából szervezett egész hetes rendezvénysorozatot a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal (BJÁKH) Ifjúsági- és Sportosztálya. A fő rendezvényt képező kispályás labdarúgótornára Gáton került sor szeptember 13-án, melyre a megye labdarúgóéletében egykor jelentős szerepet játszó veterán focistákból verbuvált csapatok jelentkezését várták.

A versenyre a házigazda Gát futballcsapatán kívül még három település - Bakos, Makkosjánosi és Beregsom - válogatottja nevezett be. A kölcsönös sportszerű üdvözléseket és a bemelegítést követően kezdetét vette a versengés. Előbb kétszer tizenöt perces, ún. "selejtező" mérkőzésekre került sor, majd a két legjobb teljesítményt nyújtó csapat - Makkosjánosi és Beregsom - összecsapásával megkezdődött a nézők részéről nagy izgalommal várt döntő.

A szokatlanul erősen lehűlt levegő és hideg szél ellenére szép számú nézőközönség lelkes biztatásokkal, tréfás "beszólásokkal" igyekezett jobb teljesítményre ösztökélni a csapatokat. Kemény küzdelem után Fortuna végül a somi csapat mellé állt, akiknek sikerült legyőzniük ellenfelüket, megnyerve ezzel a tornát.

Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás kezdetén Sin József, a BJÁKH elnökhelyettese mondott köszöntő beszédet, majd Olekszandr Podmjatnyikovval, a BJÁKH Sport- és Ifjúsági Osztályának vezetőjével együtt helyezésüknek megfelelően emléklapokat és díjakat adott át a csapatoknak. A győztes somi "öregfiúk" jutalma az emléklapon kívül emlékkupa és pezsgő, valamint egy rekesz sör lett.

A szervezők különdíjban részesítették a torna legidősebb játékosát - a gáti csapat soraiban játszó Kopasz Mártont -, valamint a torna gólkirályát, a somi csapatban játszó Tar Endrét, aki az ellenfél hálójába lőtt három góljával a legjobb teljesítményt nyújtotta ezen a téren.

fzs