Fokozott ellenőrzés

2008. október 10., 10:00 , 404. szám

A bűnözés visszaszorítása érdekében hétfőn fokozott rendőri ellenőrzés alá vonták Kárpátalja nagy részét.

Az ukrán belügyminisztérium által elrendelt, két hétig tartó és kilenc járásra kiterjedő akciósorozat célja a bűnözés visszaszorítása a régió gazdaságának vezető ágazataiban, az engedély nélküli erdőirtás megakadályozása, az illegális migráció feltartóztatása és a kábítószer-kereskedelem visszaszorítása a térségben - jelentette hétfőn az UNIAN hírügynökség.

A rendőrség műveleti és bűnmegelőzői tevékenyégének támogatására Kárpátaljára vezényelték a nyugat-ukrajnai belügyi csapatok és a Jaguár elnevezésű különleges ezred 150 katonáját, akik a helyi rendőrökkel teljesítenek szolgálatot az Ungvári, Munkácsi, Técsői, Rahói, Nagybereznai, Perecsenyi, Ökörmezői (Mizshirjai), Nagyszőlősi és Volóci járásokban.

Az akcióról maga Jurij Lucenko belügyminiszter döntött a régióban tett minapi látogatása nyomán. Ungvári tartózkodása során a belügyi tárca vezetője szolgálati vizsgálatot rendelt el Volodimir Csepaka, a belügyminisztérium megyei főosztályának vezetője ellen, s ellenőrzésnek vetik alá utasítása nyomán a megyei rendőrség alegységeinek operatív-szolgálati tevékenységét is. (Kárpátalja/MTI)