"Szélsőjobb"-"Szélsőbal" összeborulás Kárpátalján

Morvai és Dupka emléktáblát avatott Szolyván

2008. október 10., 10:00 , 404. szám

Az elmúlt héten Szolyván emléktáblát helyeztek el a sztálini diktatúra idején áldozatul esett kárpátaljai magyarok emlékére. A kommunizmus alatt csupán nemzetiségük miatt életüket vesztett magyarokról Zétényi Zsolt, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány elnöke és Dupka György, a magyarországi MSZP-s kisebbségi kormány által a KMKSZ ellen futatott és kiemelten támogatott UMDSZ ügyvezető alelnöke is megemlékezett beszédében. A táblaavatás az első állomása volt annak a mozgalomnak, amelyet az Október 23. Bizottság Alapítvány és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kezdeményezett.

Szöőr Anna, az Október 23. Bizottság Alapítvány elnöke a kommunizmus neoliberalizmusban való továbbélésének fenyegető veszélyéről beszélt, valamint arról, hogy ahogy helyesen nyilaskeresztes pártnak se, úgy kommunista utódpártnak sincs helye többet Magyarországon.

A rendezvényen részt vett Morvai Krisztina, az ELTE Büntetőjogi Tanszékének docense, a Jobbik-párt EP-listavezetője, Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyvezető elnöke, Juhász Imre, a Független Panasztestület alelnöke, Csókay András idegsebész főorvos és Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

-figyelő-