Újabb szanatórium nyílt

2008. október 31., 09:00 , 407. szám

Egyedülálló sókamrát adtak át a légzőszervi megbetegedések gyógyítására. A helyiséget a sajáni Kárpátia szanatóriumban helyezték üzembe, amelyet a hét végén avattak fel ünnepélyes keretek között a megye vezetőinek jelenlétében.

A községben ezzel már 23 rekreációs objektum működik majd, arról nem is szólva, hogy a település körzetében épült meg az elmúlt években több ukrán törvényhozási képviselő nyaralója is, köztük Ivan Pljuscs volt parlamenti elnöké.

A vidék népszerűségét mindenekelőtt az itt felszínre törő gyógyhatású ásványvíz adja. Az új szanatórium természetesen ugyancsak szolgál majd látogatóinak a csodálatos forrásvízzel, méghozzá nem is akárhogyan. A felszerelt modern ivókutak a megfelelő elektronikus kártya leolvasásával az előírt mennyiségű és hőfokú vizet adják minden vendégnek.

A szanatóriumban kialakított sókamra az Aknaszlatinán működő allergológiai kórháznak a helyi sóbányában üzemeltetett tárnáiban uralkodó állapotokhoz hasonló körülményeket biztosít - állítják a szakemberek. A sóterápiával a bronchiális asztmában, allergiában és az egyéb légzőszervi megbetegedésekben szenvedőket kezelik majd. (Kárpátalja/ua-reporter.com)