Ha nem tetszik, mehet máshova

Árcédulák, sej-haj...

2008. november 14., 09:00 , 409. szám

"Ez egyszerűen agyrém, felháborító" - ilyen és hasonló panaszokat nap mint nap lehet hallani a pénzügyi válság kezdete óta, hiszen egyes üzletek naponta háromszor-négyszer is átárazzák árucikkeiket, ami felháborodást kelt a vásárlók körében. Az eladók azonban csak széttárják karjukat, mondván a különböző valuták árfolyamának ingadozása miatt kénytelenek ezt tenni, mert különben ráfizetéses lesz számukra az üzlet.

Jómagam is tapasztalhattam eme áldatlan állapotokat, amikor egy mobiltelefont akartam vásárolni az egyik beregszászi üzletben. Meg is találtam a kínálatban az engem érdeklő készüléket, azonban nem volt nálam elegendő készpénz, elhalasztottam a vásárlást. Másnap mondom az eladónak, hogy szeretném megvásárolni a mobilt, de mint kiderült, a pénztárgép által kiadott csekken már egészen más ár szerepelt - egy nap alatt 170 hrivnyával nőtt a mobiltelefon ára, holott az árcédulán még a régi ár szerepelt. Kérdésemre, hogy miért nem cserélik ki az árcédulát, ez volt a válasz: "Ha nem tetszik az új ár, menjen másik üzletbe." A válasz enyhén szólva hidegzuhanyként ért, így végül elálltam a vásárlástól. Azonban az eset nem egyedi, hiszen mások is panaszkodnak. Sajnos, mint a fenti példából is látható, egyes boltokban Kárpátalján továbbra is semmibe veszik a fogyasztók jogait.

A megyei fogyasztóvédelmi főosztályon aziránt érdeklődtünk, nem számít-e szabálysértésnek, ha a kereskedők naponta többször is megváltoztatják az árakat, és az, ha egy üzletben az árcímkén egy bizonyos ár szerepel, a kasszánál viszont már annál jóval többet kell fizetni.

Volodimir Tovtin, a főosztály vezetőjének helyettese lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a kereskedők naponta akár többször is megváltoztathatják az árakat (kivételt csupán néhány alapvető élelmiszer, az alkohol- és a dohánytermékek, valamint a gyógyszerek jelentenek), ennek semmilyen jogszabály nem szab gátat, azonban minden egyes változtatást könyvelni kell, az új adatokat be kell ütni a pénztárgépbe és azonnal frissíteni kell az árcédulákat is. Abban az esetben, ha az árcédulán "x" összeg szerepel, viszont a pénztárnál már ennél jóval többet kell fizetni, a vásárló becsapásáról van szó. Az ide vonatkozó jogszabályok szerint ez szabálysértésnek minősül (a kiróható maximális bírság ez esetben 170 hrivnya, és ennek a duplája, ha valakit másodszor is rajtakapnak), azonban ha a kereskedő 150 hrivnyával vagy azt meghaladó összeggel csapja be a vásárlót, bűncselekményt követ el. A szakember tájékoztatása szerint Kárpátalján gyakori a vásárlók ilyen jellegű átverése.

A fogyasztóvédelmi főosztály, a megyei árfelügyelet és a szabványügyi hivatal ellenőrzései nyomán azonban az idén egyetlen esetben sem vontak büntetőjogi felelősségre kereskedőket, és az összesen kirótt bírságok összege is csupán 380 ezer hrivnya volt. Mindez pedig arra utal, hogy a kereskedőknek nem jelentenek akadályt a nagy haszon mellett a nevetséges összegű bírságok, komoly felelősségre vonástól pedig úgy tűnik, nem tartanak.

Baráth József