Drágul a csomagküldés

2008. december 5., 09:00 , 412. szám

Az állami postavállalat, az Ukrposta december 1-jétől emelte egy sor szolgáltatásának a díjszabását, miközben olcsóbbá vált a külföldre irányuló postai pénzátutalás.

A vállalat sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a költségek növekedése miatt a vállalat kénytelen volt a csomagküldés díjszabását az úgynevezett "értékes" küldemények esetén az eddigi duplájára, az expressz küldeményeknél a 1,5-szeresére, a konténerek továbbításának díját pedig 3,9-szeresére növelni. Ugyanakkor a posta úgynevezett univerzális szolgáltatásainak, azaz a levelek, ajánlott levelek, az egyszerű postai küldemények (10 kg felső súlyhatárig) továbbításának díjszabása nem változott.

A közlemény rámutat, hogy a piacképesség növelése érdekében az Ukrposta csökkenti a külföldre irányuló pénzátutalások díjszabását. Az elektronikus átutalások esetében az 500 hrivnya alatti átutalások díjszabása az átutalandó összeg 7 százalékáról 6 százalékára, 500-tól 1000 hrivnyáig terjedő összeg esetén 6-ról 5 százalékára, 1000 hrivnya felett pedig 5-ről 4 százalékára csökken. (Kárpátalja/ua-reporter.com)