Pedofil fűtő Császlócon?

2009. február 13., 09:00 , 422. szám

Meg nem erősített hírek szerint közel száz esetben zaklatta szexuálisan a gyerekeket az ungvári járási Császlóci Bentlakásos Iskola kazánházának fűtője.

A megyei közoktatási főosztály soron kívüli vizsgálatot rendelt el a Császlóci Bentlakásos Iskolát illetően, miután a sajtóban megjelent, hogy az intézmény háromszorosan büntetett fűtője szexuálisan zaklatja a gyerekeket.

A ZIK nyugat-ukrajnai regionális hírportál azt írja, hogy az iskolában megerősítették az ellenőrzés tényét, ám semmi egyéb információval nem szolgáltak.

A portál Vjacseszlav Fedcsenkót, a Moja novinka c. lap főszerkesztőjét idézi, aki elmondja, hogy az utóbbi időben tömegesen kapott panaszos leveleket a gyermekotthon növendékeitől, amelyekben legalább 87 konkrét esetet sorolnak fel a gyerekek a fűtőként dolgozó férfi tetteiről, aki már háromszor volt elítélve - többek között a felesége meggyilkolásáért, illetve nemi erőszakért.

A lap értesülései szerint a fűtő egy jótékonysági alapítvány vezetője is egyben, s már több panasz volt rá azzal kapcsolatban, hogy megdézsmálja a humanitárius segélyként érkező csomagokat.

pp