Utcai kivégzés Ungváron

2009. február 13., 09:00 , 422. szám

Február 5-én Ungváron ismeretlen tettes több lövéssel megölt egy helyi üzletembert az utcán.

Közép-európai idő szerint 18 óra körül egy Toyota Land Cruiser 200 márkájú személygépkocsi gördült a járdához a Március 8. utcán. A jármű vezetője kiszállt, s bizonyos tárgyakat magához véve bement az egyik közeli épület lépcsőházába. A szomszédok elmondása szerint a jármű tulajdonosa helyi üzletember, a város egyik éttermének vagy kávézójának tulajdonosa. A vele érkező férfi az autóban maradt.

Amíg a jármű tulajdonosa távol volt, odalépett az autó utas felőli oldalához egy ismeretlen férfi, feltépte az ajtót, s pisztolyával közvetlen közelről agyonlőtte az ott ülő személyt. Meg nem erősített információk szerint az egyik golyó az áldozat szívét járta át, míg a másik a fején találta el. A testen áthatoló egyik golyó betörte a jármű szélvédőjét a vezető felőli oldalon.

Később a helyszínre érkező rendőrök a tett színhelyén, az áldozat lábainál megtalálták a külföldi gyártmányú hangtompítóval felszerelt gyilkos fegyvert és ott hevert egy pár kesztyű is. A jármű közelében megtalálták a töltényhüvelyeket is. Rendőrségi és ügyészségi források szerint egyértelműen bérgyilkosságról van szó.

Meg nem erősített információk szerint a meggyilkolt férfi Donyeckből származott, de Ungváron élt, s vállalkozóként működött. (Kárpátalja/zakarpattya.net.ua)