Farsangi bál Huszton

2009. február 27., 09:00 , 424. szám

Huszt egyik hangulatos kávéházában a Puka Éva vezette helyi KMKSZ-alapszervezet február 22-én fergeteges hangulatú, vidám farsangi bált szervezett ezúttal 7. alkalommal.

Most is szép számmal gyűlt össze a tagság a rendezvényre. A farsangolók "batyukban" vitték magukkal az ünnepi menü finom falatjait - hidegtálakat és süteményeket -, melyeket a kávéház konyhájának helyben elkészített meleg ételei egészítettek ki.

A farsangolók kedvét nemzetünk örökzöld nótái, csárdásai alapozták meg. Ennek hatására igen jó kedv kerekedett, amelyet csak fokozott az ünnepi műsor. Szó volt a farsang eredetéről, az ilyenkor divatos és mókás szokásokról. Majd Lipcsei Szilviának, az alapszervezet választmányi tagjának - az ünnepség tréfacsinálójának - vezetésével mókás, humoros programok következtek. A tagok láthatták, hogyan lesz a férfiból menyasszony, a hölgyből pedig vőlegény - természetesen ruhacsere által. Volt aztán tombolasorsolás is, melynek során mind a kétszáz sorsjegy elkelt. De aki vásárolt, nem is bánta meg, ugyanis mindegyik nyert.

A farsangi bált jókedvű táncmulatság koronázta meg.

F. Zs.