Korlátozások Záhonynál

2009. március 6., 09:00 , 425. szám

Több mint egymilliárd forintért újítják fel a Záhony és Csap között, a magyar-ukrán határállomásra vezető 4-es számú főút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszát, ezen belül a Tisza-hidat is - közölte Győri Zsolt, a kivitelező nyíregyházi KE-VÍZ 21 Építőipari Rt. főépítés-vezetője.

A záhonyi határállomáson március közepéig részleges forgalomkorlátozás lesz a kilépő kamionsávon, majd március 16-tól teljes útzár mellett indul a Tisza-híd felújítása, s emiatt torlódásra kell számítani az átkelőhelyen - mondta a munkálatok irányítója.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerint az építkezés idején megnő a várakozás a határátkelőnél, ezért a személyforgalomban átkelőknek azt javasolják, hogy a Tiszabecs-Tiszaújlak, a Beregsurány-Asztély, a Barabás-Mezőkaszony és a Lónya-Harangláb közötti magyar-ukrán átkelőhelyeket válasszák inkább.

A beruházás befejezési határideje 2009. október 15., de a záhonyi Tisza-híd felújítása hamarabb, már július elejére befejeződik. (Kárpátalja/MTI)