Internetes csaló Munkácson

2009. március 20., 09:00 , 427. szám

Három év alatt bizonyítottan több mint negyedmillió dolláros hasznot vágott zsebre egy munkácsi lakos, aki elektronikus valutatőzsdét nyitott a honlapján.

A rendőrség gazdasági bűnözés ellenes csoportjának nyomozói március első napjaiban tartóztatták le azt a munkácsi lakost, akit azzal gyanúsítanak, hogy három évvel ezelőtt nyitott honlapján jövedelmező valutabefektetési lehetőséget kínált az ügyfeleinek. Az általa üzemeltetett elektronikus valutatőzsdén való részvételért minimum 7 százalékos nyereséggel kecsegtetett.

Az elmúlt év végén azonban az interneten közzétette, hogy a cége csődbe ment, s attól a pillanattól kezdve beszüntette a rábízott összegek visszafizetését az ügyfelek részére.

Ezzel kapcsolatban eddig négy átvert befektető tett panaszt a rendőrségen. Az ő együttes veszteségük ebben az átverésben meghaladja a negyedmillió dollárt.

A BM Munkácsi Járási Osztálya bűnvádi eljárást indított a csaló ellen, egyúttal kéri mindazon személyek jelentkezését, akiket a munkácsi internetes szélhámos szintén hasonló módon becsapott.