Együttműködik a Magyar Rádió a Kárpátaljai Televízióval és Rádióval

2009. április 24., 10:00 , 432. szám

Együttműködési megállapodást kötött múlt pénteken a Magyar Rádió a Kárpátaljai Televízióval és Rádióval. A megállapodás műsorok cseréjéről és a rendszeres regionális együttműködésről szól.

Abban is megállapodtak, hogy kölcsönösen támogatják egymás újságíróinak munkáját, elősegítik az anyaggyűjtést és a műsorkészítést a két ország területén, hangsúlyosan a határ menti régiókban - olvasható a magyar közszolgálati rádió közleményében.

A megállapodást Such György, a Magyar Rádió (MR) elnöke és Jevhen Siskov, az Ukrán Állami Televízió és Rádióbizottság Kárpátaljai Megyei Televízió és Rádiótársaságának vezérigazgatója írta alá.

A két műsorszolgáltató megállapodott továbbá abban, hogy az Magyar Rádió ösztöndíjas napokkal elősegíti a Kárpátaljai Televízió és Rádió Magyar Főszerkesztősége szerkesztőinek, újságíróinak és műszaki szakembereinek képzését. Ez a lehetőség évi 25 munkanapnyi budapesti tapasztalatcserét és képzést biztosít, amire nagy szükség volt - jelezte lapunknak Kulin Zoltán, a Kárpátaljai Megyei Televízió és Rádiótársaság vezérigazgató-helyettese. (Kárpátalja/MTI/emasa.hu)