I. Húsvéti Futballtorna Nagyberegen

2009. április 24., 10:00 , 432. szám
A résztvevők egy csoportja

A Nagyberegi Középiskola műfüves futballpályáján április közepén kispályás focimérkőzéseken izgulhattak a labdarúgás szerelmesei. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Beregszászi Középszintű Szervezete (KMKSZ BKSZ), a Beregszászi Járási Labdarúgó Szövetség és a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal Sportosztálya szervezésében került sor az I. Húsvéti Futballtornára. Aki kilátogatott, nem bánta meg: gólokban, küzdelmekben nem volt hiány.

Elsőként a helyszínt biztosító tanintézmény képviseletében Géczy Tihamér iskolaigazgató köszöntötte a megjelenteket – köztük Sin Józsefet, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal elnökhelyettesét, a KMKSZ BKSZ elnökét, ill. Bidzillja Pált, a Beregszászi Járási Labdarúgó Szövetség elnökét – és kívánt sikereket, jó eredményeket a csapatoknak.

Sin József megnyitva a rendezvényt elmondta, a szervezők ezzel a sporteseménnyel a jövőben hagyományt szeretnének teremteni a Beregvidéken. Majd sok gólt és jó játékot kívánt a csapatoknak.

Ezután Bíró István és Szimku András játékvezetők ismertették a játékszabályokat és a torna lefolyásának menetét. A csapatok kétszer tizenöt perces mérkőzéseken küzdöttek meg egymással, a rangsor kialakítását a mérkőzések eredménye döntötte el.

Elsőként az 1996-1998-as kategória csapatai – Beregvidék-válogatott, Kígyós, Gut, Zápszony –, valamint két nagyberegi mérkőztek meg. Ennek alapján a Beregvidék és Nagybereg csapatai vívták a döntőt, mely 1:0-s eredménnyel és a beregvidékiek győzelmével zárult, így ők vihették el a kupát. Az eredmények tükrében a további helyezések a következők: 2. Nagyberegi 98-as, 3. Nagyberegi 96-os születésű csapat, 4. Zápszony, 5. Gut, 6. Kígyós.

Az eredményhirdetés után következett a díjkiosztó. Minden csapat ajándékba kapott egy házi áldást, ill. a KMKSZ és a Beregszászi Járási Labdarúgó Szövetség oklevelét, a győztes csapat pedig természetesen kupát. A torna legjobb játékosát, a beregvidékiek soraiban küzdő ifj. Bidzillja Pál teljesítményét, valamint a csapatok egyetlen hölgyjátékosát, a guti Nagy Barbarát a KMKSZ BKSZ különdíjával jutalmazták.

Ezt követően a felnőtt csapatok küzdöttek meg egymással. Kitűnő színvonalú mérkőzések eredményeképpen első helyezett lett Nagybereg, a második Kígyós, míg a "bronzérmes" Gut csapata. A győztes csapatok szép kupákat vihettek haza. A felnőtt kategória legjobb játékosának a nagyberegi Géczy István bizonyult, jutalma a KMKSZ BKSZ különdíja lett.

Majd díszesen megterített asztal és bőséges uzsonna mellett pihenhették ki a focisták a meccseket.

Sin József reményét fejezte ki, hogy a sporteseményt remélhetőleg jövőre is megrendezik majd.

fzs