Torlódás lehet Záhonynál és Tiszabecsnél

2009. május 1., 10:00 , 433. szám

A Tisza és a Batár folyó hídjának felújítása miatt torlódás alakulhat ki a Záhony és Csap, valamint a Tiszabecs és Tiszaújlak közötti magyar-ukrán határállomáson a következő hónapokban - közölte hétfőn a magyar rendőrség.

A záhonyi határállomáson a Tisza-híd felújítási munkálatai jelenleg a kilépő teherforgalmi sávot érintik, május 4-től pedig a személyforgalmi részt zárják le - mondta Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője. Kiemelte: korszerűsítés miatt július elejéig Záhonyban csak egy-egy ki- és belépő sávon tudják biztosítani a teljes határforgalmat, ami torlódáshoz, hosszabb várakozáshoz vezethet.

A Tiszabecs-Tiszaújlak közötti átkelőhelynél az ukrán oldalon hétfőn kezdődött meg a Batár folyó hídjának felújítása, amely előreláthatólag augusztus 31-ig tart. A forgalmat fél útpályán engedik, így torlódás, várakozás alakulhat ki az építkezés teljes időszakában - mondta Fedor Rita.

A teherautók csak a Záhony-Csap közötti átkelőn közlekedhetnek, így ott mindenképpen várakozással kell számolni. A személyforgalomnak a folyamatosan működő Beregsurány és Asztély, valamint a csak nappal nyitva tartó Lónya és Harangláb, illetve a Barabás és Mezőkaszony közötti határállomást ajánlják a következő hetekben. (Kárpátalja/MTI/stop.hu)