Kaszinó-stop

2009. május 15., 10:00 , 435. szám

A kormány rendeleti úton felszólította a Pénzügyminisztériumot és az állami közigazgatási hivatalokat, hogy május 8-tól egy hónapra függesszék fel a szerencsejátékkal összefüggő tevékenységre kiadott licencek érvényességét az érintett intézmények tűzvédelmi és közegészségügyi ellenőrzése céljából.

Azok után, ami Dnyepropetrovszkban történt, nagy a valószínűsége annak, hogy hasonló állapotok uralkodnak az ország játéktermeinek többségében, mivel azokat tetszőleges helyeken és a legkevésbé alkalmas körülmények között nyitották meg - indokolta a kormány döntését Julija Timosenko miniszterelnök. A kormányfő hozzátette, hogy egy hónapon belül az ellenőrző hatóságok kötelesek komplex ellenőrzést tartani azon helyiségek biztonságának szavatolására, amelyekben játéktermeket működtetnek.

Mint emlékezetes, múlt csütörtökön hajnalban tűz ütött ki egy dnyepropetrovszki játékteremben, melynek következtében tízen életüket vesztették. A helyiségben lángra kaptak a villamos vezetékek, és felrobbant a kijárathoz legközelebbi játékautomata. (Kárpátalja/segodnya.ua)