Nagypaládé lett a vándorkupa

I. Konfirmandus Focitorna - döntő

2009. május 15., 10:00 , 435. szám

A Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) szervezésében került sor május 9-én az I. Konfirmandus Focitorna döntőjére Nagyberegen. A helyi középiskola műfüves futballpályáján lezajlott kupadöntőn a Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) 12 legjobb konfirmandus futballcsapata küzdött meg egymással.

A kupadöntőt megelőző héten három helyszínen - Tiszapéterfalva, Nagydobrony, Nagybereg - elődöntőkre került sor. A KRE 53 konfirmandus csapata küzdött meg egymással, így dőlt el, melyik az a 12 csapat, amely május 9-én Nagyberegen megküzdhet a bajnoki címért. A tizenkét döntős csapat: Mezőgecse, Halábor, Mezőkaszony, Nevetlenfalu, Dercen, Szernye, Salánk, Nagydobrony, Beregrákos, Bótrágy, Nagypalád, Tivadar-Péterfalva.

A döntő kezdetén Sipos József tiszaújlaki és tiszakeresztúri lelkipásztor, a torna főszervezője üdvözölte a csapatokat. Külön köszöntötte az esemény lebonyolításának helyet biztosító tanintézmény igazgatóját, a kupadöntő egyik játékvezetői posztját is betöltő Géczy Tihamért, valamint a másik két játékvezetőt: Veres Csabát (Tiszapéterfalva) és Simon Attilát (Salánk). Ezután ismertette a csoportbeosztást, valamint a torna lefolyásának menetét. A 12 csapat négy csoportra lett felosztva (A, B, C, D), a négy csoportelső juthatott tovább az elődöntőbe. A csapatok kétszer hét perces játékidőben játszottak. A két győztes csapat vívhatta meg aztán a bajnoki mérkőzést. A másik két csapat a harmadik helyért küzdhetett meg. Sipos József végezetül azt kívánta mindenkinek, hogy ez a nap a barátságról, a becsületességről és a sportról szóljon.

A mérkőzések megkezdése előtt Szanyi György, a KRISZ elnöke tartott nyitó áhítatot Pál apostolnak a Korinthusbeliekhez írt I. leveléből vett igehirdetéssel. Sportrendezvényről lévén szó, arra biztatta a játékosokat, akarjanak nyerni, ugyanakkor rávilágított arra: "Az életben kell nyertesnek lenni, ott kell győztesnek lenni, olyan győzelmet elérni, hogy amit azzal elnyerünk, örökké megmaradjon. (...) Nyerjétek el magát Jézust. És ha ő az életetekben megvan, akkor győztesek vagytok!"

A színvonalas mérkőzések eredményeként a döntőt Nagypalád vívta meg Mezőkaszonnyal, melynek során 1:0-ra a paládiak győztek. Így övék lett a vándorkupa, melyet egy évig gyülekezetük birtokolhat. A második helyezett Mezőkaszony után Szernye csapata lett a "bronzérmes" a Beregrákossal vívott küzdelem eredményeként. A torna gólkirálya címet Krajnik Istvánnak (Mezőkaszony) és Orbán Istvánnak (Szernye) ítélték oda.

fischer