Megrovás a kormányzónak

2009. június 5., 10:00 , 438. szám

A kormány május 27-i ülésén megrovásban részesítette Oleg Havasit, Kárpátalja megye kormányzóját - közölte a miniszteri kabinet sajtófőosztálya.

A közlemény kitér arra, hogy azért részesítették megrovásban a kárpátaljai kormányzót, mert az nem tett eleget szolgálati kötelezettségeinek. Az indoklás szerint Oleg Havasi máig nem menesztette tisztéből Makszim Hohlovot, az Ilosvai Járási Állami Közigazgatási Hivatal vezetőjét, holott a hivatalnok még tavaly augusztusban elérte a nyugdíjkorhatárt, azaz betöltötte a hatvanat, a kormány pedig nem támogatta a megyei állami közigazgatási hivatal arra vonatkozó javaslatát, hogy hosszabbítsák meg a tisztségviselő megbízatását. Oleg Havasi bejelentette, hogy a bíróságon fellebbez a megrovás ellen.

Mint ismeretes, Oleg Havasi Viktor Balogát váltotta a kormányzói poszton, amikor az utóbbit Viktor Juscsenko államfő titkárságának vezetőjévé nevezték ki. A kormányzó első helyettese Ivan Baloga, az extitkárságvezető középső testvére. Viktor Baloga május 19-én távozott az államfői titkárság éléről. (Kárpátalja/zakarpattya.net.ua)