Eszköztámogatás a szakiskoláknak

2009. június 19., 10:00 , 440. szám

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetségnek (KMPSZ) a Szülőföld Alapnál nyert pályázata jóvoltából a napokban fejeződött be azon technikai és szemléltetőeszközök célba juttatása, melyekkel azokat a szakiskolákat támogatták, ahol magyar nyelven is folyik oktatás.

A pályázatnak köszönhetően a 2008/2009-es tanévben hat magyar nyelven is oktató, szakképzést nyújtó tanintézmény eszköztára bővült korszerű, esztétikus, az oktatás hatékonyságát elősegítő technikai, illetve szemléltetőeszközökkel.

A Beregszászi Hivatásos Szolgáltatási Líceumnak átadott eszközökről már hírt adtunk lapunkban. Ugyancsak értékes eszközöket - két vaseszterga, illetve egy faesztergapad - adott át Orosz Ildikó, a pedagógusszövetség elnöke a Tiszabökényi Tankombinát részére. A Munkácsi Agráripari College-ben egy projektort, laptopot, fénymásolót, videokamerát és DVD-lejátszót vehettek át. Az Ungvári Közművelődési College egy projektorral, számítógéppel, egy fénymásolóval, valamint music-centerrel, az Ungvári Kereskedelmi Technikum pedig egy projektorral és laptoppal lett gazdagabb. Utolsó állomásként a Beregszászi Egészségügyi College-ban került sor értékes szemléltetőcsomag átadására, melynek tartalma: egy férficsontváz állvánnyal, két darab (egy 38 db-os, illetve 18 db-os) különböző nemű szétszedhető torzó, illetve anatómiai oktatótablók.