Eltűnt a perselypénz

Kirabolták a beregszászi templomot

2009. június 26., 10:00 , 441. szám

Ismeretlen elkövetők betörtek a beregszászi református templomba, magukkal vitték a perselyeket a heti perselypénzzel, továbbá elvittek az Úrasztaláról egy 700 hrivnya értékű mikrofont.

Tudósítónk kérdésére Taraczközi Ferenc, a beregszászi gyülekezet lekipásztora elmondta: "Péntek reggel hat órakor vettük észre a betörést. Egy régi vasszerkezetű ablak van a templom hátsó részén, azt törték be, a vasat az üveggel együtt kitörték, majd ott másztak be. A templomból elvittek négy perselyt a heti perselypénzzel, csak két üres perselyt hagytak, továbbá az Úrasztaláról eltűnt egy 700 hrivnya értékű mikrofon. A szószéken lévő hasonló értékű mikrofon viszont a helyén maradt. A rendőrséget kihívtuk, helyszíneltek és keresik a tettest. A templom Beregszász főterén áll, sajnálatos, hogy ilyen megtörténhet."

Korábban - húsvét reggelére - a templomhoz épített irodába is betörtek, akkor számítógépet, nyomtatót és fénymásolót vitt magával a betörő, a számítógépen fontos adatokkal. Bár az akkori betörő vérnyomot is hagyott maga után - megvágta magát a betört ablaküveggel -, ennek ellenére máig nem találták meg a tettest, vagy tetteseket a rendőrség, így a mostani betörés elkövetőinek kézre kerítésében sem bíznak a Beregszászi Református Egyházközség vezetői. Ezért úgy döntöttek, hogy a templomot kívülről bekamerázzák.