IV. Mezőgecsei Gyereknap

2009. július 3., 10:00 , 442. szám

A beregszászi járási Mezőgecse szabadidőparkjában múlt vasárnap immár negyedik alkalommal került sor gyermeknapi ünnepségre. Az időjárás kegyes volt, az ünnepi programok kezdetére zsúfolásig megtelt a szabadidőpark területe.

A hivatalos megnyitón Mester András, a település polgármestere és a gyermeknap főszervezője köszöntötte a nagyszámú közönséget - elsősorban a gyerekeket. Mint elmondta: a gyermeknap eredetileg korábban került volna megrendezésre, de a cudar időjárás miatt el kellett halasztani. Mester András a gyerekekhez fordulva reményét fejezte ki aziránt, hogy jól fogják érezni magukat, hiszen a községi tanács és a helyi klub munkatársai nagy szeretettel és igyekezettel munkálkodtak azon, hogy ez a nap, az ő napjuk létrejöhessen. Végezetül arra biztatott minden fiatalt, bátran jelentkezzenek a különböző vetélkedőkre és ott maximális lelkesedéssel, ügyességgel versenyezzenek, hiszen így lesz esélyük elnyerni a különböző ajándékokat, s így lesz igazi gyereknapi hangulat is.

A tartalmas kulturális program első főszereplői a helyi óvodások voltak, akik többek között előadták a Nyár című verset, illetve elénekelték a Lencsilány és A beregi piacon című dalokat. A mezőgecsei klub műkedvelő csoportjának előadásában elhangzott a Játékország című ének, illetve a tánccsoport magyar népi táncot adott elő. Nem maradtak le mögöttük a Mikecz Renáta vezette Vári Művészeti Iskola Tánccsoportjának ifjú táncosai sem, akik többek között szatmári és cigánytáncot roptak. A helyszínen rajzkiállítás is helyet kapott, ahol a szülők csemetéik kreativitását csodálhatták meg. Szilágyi Klaudia előadásában elhangzott az Áldás a szülőkre c. vers. A szervezők a különböző programok közötti szünetekben Mezőgecsével kapcsolatos kérdéseket tettek fel a gyerekeknek, de a találós kérdéseket kedvelők sem szenvedtek hiányt. A Bagu Géza, Riskó Anikó és Béres József alkotta bátyúi Cók-Mók Bábszínház a Vitéz László kalandjai című nagy sikerű bábjátékával nevettetett meg fiatalt és időst egyaránt. Az "édesszájú" gyerekek fagylalt-, banán- és csokievő-, illetve kólaivóversenyeknek örülhettek. Fagylalt- és csokievésben Tóth József, banánevésben Jakimiv Ferenc, míg kólaivásban Márton Réka lett a győztes. A fellépők és helyezettek a Kelet-európai Misszió ajándékait kapták.

A focikedvelők ezt követően labdarúgó-mérkőzésen izgulhattak. 12 éves korosztályig egy fiú- és egy lánycsapat mérkőzött meg egymással. Kemény küzdelemben a fiúk győztek. Jutalmuk értékes focilabda, a lányoké pedig egy kisebb értékű labda volt. Volt még ügyességi csapatjáték a fiúkból álló Vörös Sárkány és a lányok alkotta Rubin csapatok között, ahol különböző feladatokban - zsákbanugrálás, pingponglabdavivés stb. - kellett bizonyítaniuk. A verseny döntetlennel végződött, minden gyerek ajándékokban részesült.

Az ünnepség a klubban megtartott táncmulatsággal zárult.

A gyermeknapot a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete és Mezőgecsei Alapszervezete, a Kelet-európai Misszió és a helyi vállalkozók támogatták.

fzs