Tanévzáró a Karácsfalvai Sztojka Sándor Líceumban

2009. július 3., 10:00 , 442. szám

A diákok három évet töltöttek az intézmény falain belül. Nem tűnik nagy időnek, de a líceumi élet elég erősen összekovácsolta ezt a tizenegy diákot ahhoz, hogy most nehéz és könnyes legyen a búcsújuk. Az a sok élmény, amelyet együtt átéltek, mindannyiuk számára meghatározó lesz életük folyamán. A ballagási ünnepségen vendégként jelen volt a Munkácsi Görög Katolikus Egyházmegye püspöke, Milán Sasik és Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyés püspök, Bendász Dániel, a Beregszászi Magyar Esperesi Kerület esperese, valamint a beregszászi magyar konzulátus főkonzulja, Bacskai József.

Az ünnepi beszédekben mindenki valami útravalót szánt a végzősöknek. Pár gondolatot, amit ha mindig szem előtt tartanak, akkor könnyebben boldogulnak az életben. Ilyen volt ez az iskola is számukra három éven keresztül. Amellett, hogy tudást kaptak, valami mást is megpróbáltak nyújtani számukra, valamit, amit nem lehet vizsgapontokban mérni. Ez pedig nem más, mint az Istenbe vetett hit és a helyes értékrend. Ezzel a szívükben valóban elboldogulnak majd az életben. Talán nem mindig lesz ezáltal a könnyebb út előttük, de az biztos, hogy a helyes út.

A ballagás ünnepi szent liturgiával zárult, amit Kocsis Fülöp püspök atya koncelebrált. A liturgia után pedig jöttek a búcsúölelések, hisz vannak olyanok köztük, akik biztosan egy jó darabig nem találkoznak egymással. Azonban bizton állítom, hogy elfelejteni egymást soha nem fogja ez a tizenegy "véndiák".

e