Ünneplő községek

Falunap Bótrágyon

2009. augusztus 21., 10:00 , 449. szám

Augusztusban rendezték meg a hagyományos falunapot a beregszászi járási Bótrágyon. A falunap különlegessége idén a kórustalálkozó volt, ahová az énekkarok a környező településekről: Csonkapapiból, Kaszonyból és Hetyenből érkeztek. A kórusok előadásait népes közönség hallgatta végig a helyi református templomban.

A falunap ünnepélyes megnyitóján Csizmár Béla, a Beregszászi Járási Tanács elnöke, a KMKSZ BKSZ alelnöke, Sin József a járási közigazgatás alelnöke, a KMKSZ BKSZ elnöke, valamint Radvánszky Ferenc a bótrágyi református gyülekezet lelkipásztora köszöntötte az ünneplőket, beszédében mindegyikük kiemelte a falunapok fő célját, a közösség összetartozásának erősítését. Elhangzott mint eredmény, hogy a falu minden házába bevezethető lett a földgáz. Így minden héten egyre több ház kapcsolódik a földgázvezetékre.

Hajdú Ferenc polgármester megköszönte a falunapot támogató vállalkozók segítségét és jó szórakozást kívánt minden vendégnek és helybélinek.

A megnyitón többek között jelen volt Horváth Árpád, a KMKSZ Bótrágyi Alapszervezetének elnöke, helyi tanácsi képviselő, valamint Tari András, a KMKSZ-alapszervezet korábbi elnöke, járási képviselő.

Ezt követően a kulturális műsorra került sor. Felléptek a bótrágyi óvodások, iskolások, valamint a helyi műkedvelők. Színvonalas műsort adtak elő a kaszonyi és beregújfalui táncosok.

A futballpályán Rafajnaújfalu, Harangláb és Bótrágy labdarúgócsapatai mérték össze erejüket, végül a bótrágyiak bizonyultak a legjobbnak. Később Bótrágy és Forgolány öregfiúk labdarúgómérkőzésre került sor, melyen szintén a házigazdák bizonyultak jobbnak, 3-1-es győzelmet aratva.

A futballmeccsek után tizeneggyesrúgó verseny volt, majd elkezdődött a tombolasorsolás a kultúrház előtt, ahol a fődíjat egy villanysütőt Simon Ferenc vihette haza.

Beregdédai Rózsafesztivál

Hagyományteremtő szándékkal rózsafesztivált rendeztek vasárnap Beregdédában, hisz a Beregszász melletti településre jellemző a rózsatermesztés. A fesztivál a hazai és a zápszonyi focicsapat összecsapásával kezdődött, amit a dédaiak magabiztosan 4-0-ra nyertek.

A rózsafesztivált Egressy István polgármester nyitotta meg, köszöntötte a megjelenteket dr. Révész Szilvia, a magyarországi testvértelepülés, Beregdaróc polgármestere is, aki megköszönte a beregdédaiaknak, hogy részt vettek a kilencedik daróci kenderes napokon. A jövőre vonatkozólag elmondta, hogy a Beregdédába tervezett technológiai park kivitelezésében részt szeretnének vállalni.

A fesztivál résztvevői gazdag kulturális műsort láthattak, többek között felléptek a hazai és a kaszonyi műkedvelők, a beregszászi Atasz Tánccsoport és a helyi Arany János Nyugdíjasklub. A Beregszászi Dixilend Band és az Integrál együttes húzta a talpalávalót, a sztárvendég pedig a Megasztár műsorból ismert Némethy Brigitta volt.

Jól szórakozott Rafajnaújfalu

Tizennyolcadik alkalommal rendeztek az elmúlt vasárnap falunapot Rafajnaújfaluban, ahol sok szórakoztató program várta a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A falunapot Fejes Sándor, a település polgármestere nyitotta meg. Majd Fazekas Tibor, Rafajnaújfalu testvértelepülésének, a Baranya megyei Vázsnoknak a polgármestere és Csizmár Béla, a Beregszászi Járási Tanács elnöke, a KMKSZ BKSZ alelnöke üdvözölte a megjelenteket.

A kulturális műsorban színpadra léptek a helyi műkedvelők, duettet énekelt Demeter István, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke és a barkaszói Sütő Anett. Az érdeklődők megtekinthették Szup Miklós amatőr festő kiállítását, összemérhették ügyességüket és erejüket zsákban futásban, súlyemelésben, volt dalverseny, táncverseny és szépségverseny is. A kispályás focitornán a helyi csapat a zápszonyi és a guti ellenfelekkel csatá

dózsa