Vakációs Bibliahét Visken

2009. augusztus 21., 10:00 , 449. szám

Július utolsó hetében került megrendezésre a Viski Református Gyülekezet szervezésében a Vakációs Bibliahét, melynek témája Az igazi Kincs volt.

A gyermekek 12 éves korig résztvevőként lehettek jelen, az ettől idősebbek pedig segítőkként.

A hét folyamán közel 250 gyerekkel és 45 segítővel folytak a foglalkozások. A napok során a gyerekek felfedezhették, mi is az igazi Kincs az ember életében. A hét folyamán igazi kis kincskeresővé válhattak. A meg nem talált kincstől (A bolond gazdag; Lukács 12:13-21; 34) eljuthattak a továbbadott kincsig (Az özvegyasszony két fillérje; Márk 12:41-44; Lukács 21:1-4).

Reggel nyolc órától délután két óráig tartottak a foglalkozások. Minden nap gyülekező játékkal kezdődött, melyeknek célja egymás jobb megismerése volt. Ezután a nap közös áhítattal folytatódott, melyen ráhangolódhattak a napi témára. Majd két csoportra lettek osztva: óvodástól 3. osztályig, valamint 4. osztálytól 6. osztályig. Az adott nap bibliai történetének tanulmányozásán és megismerésén túl énekléssel és a történetekhez kapcsolódó játékkal foglalkoztak a gyermekek. A nap tartalmazta még a tízórait, a kézműves foglalkozásokat, és a korosztálytól független, a "Kincs"-hez fűződő játékokat. Majd a nap záró áhítattal fejeződött be.

Péntek este volt a szülők számára egy kis bemutató a hét folyamán megtanult történetekből, énekekből, verssel, színdarabbal színesítve.

jk