Lucenko Olaszországban nyaralt

2009. szeptember 18., 10:00 , 453. szám

Egy televíziós bulvárműsornak nyilatkozva az ukrán belügyminiszter bevallotta, hogy minden egészséges férfihez hasonlóan szereti az alkoholt, s ha olyan a kedve, szaftosakat káromkodik is.

Jurij Lucenko a Világi élet című műsor számára nyilatkozva egyáltalán nem titkolta például azt sem, hogy az idei nyáron a felesége költségén nyaralt Olaszországban. "Mivel jól menő üzletasszony, sokkal többet keres nálam, de én ezt nem szégyellem, sőt olykor ki is használom" - vallotta be az ukrán belügyi tárca vezetője a kamerák előtt.

Arra a kérdésre, hogy a repülőterek büféiben továbbra is fogyaszt-e alkoholt, azt felelte, hogy minden egészséges férfiemberhez illően ő is megissza a maga napi adagját, s ha felbosszantják, meglehetősen gazdag szókinccsel káromkodik is.

Mint emlékezetes, Jurij Lucenko ukrán belügyminiszter és 19 éves fia májusban mobiltelefonokat vagdosott egy repülőgép személyzetéhez Frankfurtban, mert a gép kapitánya nem engedte fel őket egy Dél-Koreába tartó járatra. A főpilóta azért döntött így, mert állítása szerint mindketten ittas állapotban voltak és hangoskodtak.

A kijevi minisztérium szóvivője akkor úgy nyilatkozott, hogy a miniszter nem randalírozott, csak lekéste a csatlakozást, s ezért kissé "dühbe gurult".

p