Gajdos a Nasa legalázatosabb csatlósa

Olvasói levél

2009. október 2., 10:00 , 455. szám

Gajdos pártlapja, a Zöld KISZ reklámújság úgy érzi, fogást talált a KMKSZ-en. Pontosabban újra ugyanazt a fogást találta meg másodszor, mint először 2004-ben. Akkor Kovács Miklós "Orbán Viktorkával" együtt az ukrán nacionalisták uszályába került.

Valójából Gajdos volt az SZDPU(o) csicskása és Janukovics első számú fogdmegje és bokszzsákja, csak könnyebb volt a lelküknek úgy elkönyvelni, mintha a KMKSZ-t is épp olyan üzleti-szocinternes kötelékek fűzték volna az antikucsmistákhoz, mint Gajdost Balogához, Rizákhoz, Medvedcsukhoz.

Gajdosékban azonban még betyárbecsület sem volt, gazdáik bukása után azonnal átállt a narancsosokhoz, hogy bőrét mentse. Hála régi üzleti partnerének, Balogának, valamint szocinternes kapcsolatainak, igen eredményesen. Előbb a Moroz-féle frakcióba vették át. Utána Baloga járult hozzá, hogy vitatott beregszászi polgármesterségét megkapja, pártját pedig besegítsék a megyei tanácsba.

A volt magyarul beszélő szocdemek hálásak is voltak gazdáiknak, mindenütt beléptek a kormányzó koalícióba a násásokkal, ahová engedték őket. Azóta is kormányon vannak megyei szinten (Revák), beregszászi járási szinten (Braun és társai) és Beregszászban.

Miután azonban Juscsenko politikai nulla, Baloga meg vegetál, a szocdem-szocialista-násás gyászmagyarok felbátorodtak és most vagdalkoznak jobbra-balra. Biztosak benne, hogy nem lesz kinek Gajdos és a többi UMDSZ-es aktáit elővenni. Sem az ukránul írottakat, sem amiket magyar nyelven iktattak. Majd az idő eldönti, bátrak-e vagy csak vakok.

Ismeretlen szerző,

név és cím a szerkesztőségben