A pókert is betiltják?

2009. november 6., 09:00 , 460. szám

Kijevben a kormány arra készül, hogy a pókert sportágból szerencsejátékká átminősítve betiltsa a kártyajátékot. A kabinet a póker száműzésével folytatni akarja a harcot a szerencsejátékok ellen, melyeket a teljes betiltásukat követően illegálisan, főként internetkávézókban űznek tovább. A póker hívei felháborodással fogadták a kormányzat kezdeményezését - írta a kijevi Szegodnya című napilap internetes kiadása.

Mint Artur Aszatrjan, a PokerStars online versenyek ukrajnai kereskedelmi igazgatója az újságnak elmondta, a póker ukrajnai betiltásának szándéka az elnökválasztási kampánnyal kapcsolatos populista fogás, amellyel a hatalom azt szeretné a választóknak sugallni, hogy küzd a szerencsejátékok ellen. A pókert szerinte a világon sehol nem tekintik hazárdjátéknak, hiszen a partikat a résztvevők egymás ellen, nem pedig a "kaszinó bankja" ellen játsszák.

Ha a hatalom betiltja a kártyajátékot, akkor az Ukrán Pókerszövetség és pókeresek bíróságon támadják meg a döntést, bebizonyítva, hogy a póker nem szerencsejáték - tette hozzá Aszatrjan. (Kárpátalja/segodnya.ua/MTI)