Mesterházy: szakáll nélkül nyerőbb?

2009. december 4., 09:00 , 464. szám

Mára szinte bizonyossá vált, hogy Mesterházy Attila mérkőzhet meg jövőre szocialista színekben Orbán Viktorral, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökével a magyar miniszterelnöki székért. Most már azt is tudjuk, hogy a szakértők szerint szakáll és bajusz nélkül esélyesebb...

Az MSZP jelenlegi frakcióvezetőjét egyhangúlag támogatta a kormánypárt országos elnöksége és választmánya a hétvégi zárt ajtók mögötti szavazáson.

A kampány első lépéseként Mesterházy leborotválta mindaddig gondosan ápolgatott körszakállát és bajuszkáját, amiről a közszolgálati tévé sem késlekedett azonnal beszámolni. Az időzítés és a stílusváltás nem a véletlen műve. A szakértők szerint egy komoly politikusnak konzervatív külső dukál, hogy a megjelenése ne vonja el a figyelmet mondanivalójáról. Egy kis reklám ezenkívül sem árt, így A szólás szabadsága című műsorban a leendő kormányfőjelölt "bevallotta", hogy az arcszőrzettől gyermekei segítségével szabadult meg.

A Fideszt a jelek szerint nem hatotta meg az arculatváltás. A párt közleményében az áll, hogy Mesterházyval folytatódik a Gyurcsány-Bajnai korszak, amit az emberek már feledni akarnak. A szocialista miniszterelnök-jelöltről az MSZP december 12-i kongresszusa mondja ki az utolsó szót.

szcs