Forralt bor és mulatós zene

Magyar zenésztalálkozó

2010. február 5., 09:00 , 473. szám

A IV. Mezőgecsei Böllérverseny keretén belük a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és a Mezőgecsei Községi Tanács megszervezte a kárpátaljai mulatós zenét játszó zenekarok találkozóját, ahol számos magyar zenekar mutatta be tudását a közönség nagy örömére.

A zenésztalálkozót Mester András, Mezőgecse polgármestere nyitotta meg. Riskó György, a KMKSZ kulturális titkára, a kárpátaljai magyar zenésztalálkozók szervezője elmondta: "2010-ben a mulatós zenét játszó zenekarok találkozójára itt, Mezőgecsében kerül sor, a böllérverseny keretében. A magyar ember természetéhez hozzátartozik, hogy szeret és tud vigadni. És ha mulat, akkor igazán mulat. A magyar mulatós zene is kultúránk része, és az ilyen alkalmakhoz kiválóan illik. Remélem, a jó ételek, a jó bor és a jó zene kellőképpen megalapozza majd a hangulatot."

Halász László, a Beregszászi Közigazgatási Hivatal kulturális osztályának vezetője, zenekarvezető is köszöntötte a közönséget, hangsúlyozva: "Egy hagyományápoló bölléverseny hangulatát a magyar mulatós zene tudja igazán jóvá varázsolni. Aki szereti ezt a zenét, az akár táncra is perdülhet rá..."

A kultúrházban és a községháza teraszán a következő zenekarok váltották egymást: a halábori Bózsár zenekar, a 3+1 zenekar (Tiszaújhely), Demeter István és Sütő Anett (Rafajnaújfalu és Barkaszó), a Szatmáry Trió (Mezőkaszony), Öcsi és Viki (Tiszaújhely), a Stílus zenekar (Péterfalva), a péterfalvai kultúrház dzsesszzenekara, a borzsovai Stílus zenekar, valamint Halász László és zenekara Mezőváriból, akik később a hajnalig tartó disznótoros bált is végigjátszották, a mulatós és táncos kedvű közönség nagy megelégedésére.

A rendezvényt a Szülőföld Alap is támogatta.

dózsa