Veszélyes rövidzárlat

Leégett a Vita étterem-motel

2010. február 12., 09:00 , 474. szám

Február 7-én, vasárnap hajnalban az elektromos rendszer meghibásodása miatt tűz ütött ki a Mezőkaszony közelében található Vita étterem-motelben, mely a tűzoltók erőfeszítései ellenére szinte teljesen leégett, csak a csupasz falak maradtak a közkedvelt szórakozóhelyből.

Mint megtudtuk, a tűz az egyik emeleti szobában keletkezett, amelyben a vendég távollétében bekapcsolva hagyta éjszakára a melegítőt. A fából készült falban lángra lobbantak a vezetékek. Az egyik alkalmazott maga próbálta meg eloltani a tüzet, de értesítette a tűzoltókat is. Ám az épület felső szintje néhány perc alatt lángba borult, és a tűz az alsó, éttermi részre is gyorsan átterjedt. Így a több mint húsz kilométeres távolságból, Beregszászból és Dercenből a helyszínre érkező tűzoltók erőfeszítései ellenére a konyha kivételével mindent leégett.

Fegyir Filip, a Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma Kárpátaljai Megyei Főosztálya szóvivőjének tájékoztatása szerint a tüzet rövidzárlat okozta. Folyamatban van az anyagi kár felmérése, mely előzetes becslések szerint meghaladja a 20 ezer hrivnyát.

bj