Húszmillió forintot raboltak el egy ukrán nőtől

2010. március 5., 09:00 , 477. szám

Elfogta a rendőrség azt a négy férfit, akik húszmillió forintot raboltak el egy ukrán nőtől a fővárosban. A nőt azok rabolták ki, akiktől segítséget kért, hogy kísérjék el a bankba kivenni a pénzt.

Egy Magyarországon élő ukrán nő egy barátja kérésére 20 millió forintot vett fel múlt pénteken, február 19-én egy XII. kerületi bankból - közölte Horváth Antal őrnagy, az észak-pesti bűnügyi régió bűnügyi vezetője. Mivel ezt olyan nagy összegnek tartotta, hogy nem szívesen közlekedett volna vele egyedül, megkérte egy barátnőjét és annak élettársát: kocsival hozzák el a bankból.

A nőt zuglói lakásánál tették ki ismerősei, majd elhajtottak, ám az ajtó előtt egy férfi tüzet kért tőle, majd megpróbálta leszakítani a táskát a válláról. Dulakodás alakult ki, a rabló ütni és rúgni kezdte a nőt, kitépte a kezéből a táskát és elmenekült. A telefonja azonban kiesett a zsebéből, így azonosították be a rendőrök, majd elfogatóparancsot adtak ki ellene. A telefon ellenőrzésekor a rendőrök kiderítették, hogy a rabló és a sértett barátnőjének élettársa beszélt egymással a bűncselekmény előtt.

A bűncselekmény másnapján a rabló önként jelentkezett a zuglói rendőrkapitányságon, és elmondta: február 18-án este egy kispesti sörözőben találkozott az ukrán nő segítségére siető barátnő élettársával, aki elmondta neki és két másik ismerősüknek, hogy valaki megkérte, segítsen a pénzt elhozni a bankból. A négy fiatal férfi elhatározta, hogy megszerzik a pénzt és leosztották a feladatokat.

A férfi vallomásában kitért arra, hogy a rablás után Kispestre mentek, ahol kitették őt a kocsiból a többiek, és azt mondták neki, majd később osztják el a pénzt. Közlése szerint százezer forintot ígértek neki, ha elhozza a táskát. Ő úgy tudta, a táskában csak néhány százezer forint lesz, így meglepődött, amikor a nyomozóktól hallotta, hogy húszmillió forintot hozott el. A rendőrség azonosította a férfi három bűntársát és elfogta őket. A két 21 éves, a 23 éves és a 30 éves férfit jelentős értékre elkövetett rablással gyanúsítják. (MTI)