Tilos az internetes pletyka

2010. március 26., 09:00 , 480. szám

Egyre több helyen tilos az ukrajnai irodákban a közösségi portálok (például a Facebook) és az internetes telefonáló programok (Skype, ICQ) használata – írta a Szegodnya című ukrán napilap internetes változata.

A munkaadók az intézkedést a cég hatékonyságának növekedésével indokolják. A dolgozók viszont elégedetlenek: miért tilos, hogy pár szót váltson az ember pihenésképpen a barátaival? "Egy évvel ezelőtt lekapcsoltuk ezeket az oldalakat, mert az emberek órákig foglalkoztak velük. Mostanra a munkafegyelem jelentősen javult" – mondta el a RedTram nevű vállalat humánerőforrás-igazgatója, Nagyezsda Berezova.

A gazdasági minisztériumnál lekapcsolták a közösségi oldalakat, a védelmi tárcánál viszont engedélyezik. "Fő dolog, hogy ne éljenek vele vissza. Vannak olyan részlegek, ahol tilos vagy szigorúan korlátozott az internetes hozzáférés, hogy megakadályozzák az információk kiszivárgását vagy a vírusok behatolását a rendszerbe" – közölte Kosztyantin Szadilov, a védelmi tárca sajtóosztályának vezetője. (Kárpátalja/segodnya.ua/MTI)