A Meglepetés Színház Kárpátalján

2010. április 16., 10:00 , 483. szám

Ahogyan beharangozó írásunkban jeleztük, Kárpátaljára látogatott a budapesti Meglepetés Színház: egy interaktív, rögtönző, amatőr társulat, mely az előadásain felkínálja a közönségnek, hogy megjelenítik előttük kedvenc bibliai alakjaik karakterét, érzéseit.

Pénteken Beregszászban a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Esztergom termének közönsége előtt játszott az itt tizenöt fővel fellépő amatőr társulat, akik a közönség tagjainak kérésére több bibliai jelenetet adtak elő saját szavaikkal, de a Biblia szellemében. A közönség a bibliai történet mellett azt is kiválaszthatta, hogy melyik szerepet melyik színész játssza, majd a szereplők jelmezeket öltöttek, és jöhetett a rögtönzött előadás.

A beregszászi előadást követően a Kárpátalján első ízben fellépő társulat egyik vezetője, játékmestere, Nyáry Péter lapunknak elmondta: "A közönség lelkes volt. Nagyon jó volt, hogy folyamatosan jöttek a kérdések. Az előadás gördülékenysége nagy örömmel töltött el bennünket, hisz ez egy új műfaj. Aki ide beül, az nem csak néző, annak részt kell vennie az előadásban."

A társulat másnap, április 10-én az ungvári járási Tiszaásvány kultúrházában lépett fel.

dózsa