Bővít a Videoton Kárpátalján

2010. április 30., 10:00 , 485. szám

Az elektronikai alkatrészeket gyártó Videoton Holding, amely nemrég létesített iparvállalatot Ukrajnában, termelésének bővítését tervezi Kárpátalján - adta hírül az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál.

Az orgánum szerint a székesfehérvári székhelyű cégcsoport a speciális ellenőrző és mérőműszerek, valamint kísérleti berendezések gyártására szakosodott orosz Tocspribor Kft.-vel együttműködve a múlt évben gépkocsikábelek gyártását indította be Munkácson. A múlt év végén a 3200 négyzetméter alapterületű üzemben 600 ember dolgozott.

A munkácsi cég főként a Volkswagen autógyárnak szállít alkatrészeket. A Videoton csoport egy évvel ezelőtt bejelentette, hogy ukrajnai leányvállalatánál bővíteni szeretné a rendkívül munkaigényes kábel-összeszerelést, és préselt műanyag alkatrészek előállítását, valamint a lemezfém-megmunkálás beindítását is tervezi, olvasható a cikkben.

A hírportál szerint a Videoton cégcsoport a közeljövőben tovább bővíti termelési kapacitását, és az idén 11 millió eurót készül beruházni a fejlesztésbe, ami jóval meghaladja a tavalyi befektetések összegét. (Kárpátalja/MTI)