Anyák napi ünnepség Tekeházán

2010. május 7., 10:00 , 486. szám

Május első vasárnapja nem olyan, mint a többi vasárnap. Ez a nap az édesanyák napja! Ilyenkor mindenki elgondolkodik egy kicsit. Szeretjük-e úgy őt, ahogy megérdemli? Egy pillanatra megállunk, hogy átadjuk, ha még van kinek, a szeretet virágait. Nálunk nagy hagyománya van ennek az ünnepnek.

Az elmúlt vasárnap sok gyerek indult el a templomba virágcsokrokkal, hogy köszöntsék az anyukákat, nagymamákat. Megható volt látni, amint egymás kezét fogva sereglett a gyülekezet apraja-nagyja.

Az ünnepség istentisztelettel kezdődött. Peleskei Béla lelkipásztorunk Pál apostol Korintusba írt első levele 13. részének a 13. verse alapján tett bizonyságot Isten szeretetéről.

A gyerekek versekkel és énekekkel tették szebbé az ünnepet. Könnyekkel a szemükben hallgattuk a kicsik szavalatait. Miután elhangzottak a versek és az énekek, a gyerekek átadták a virágcsokrokat.

De az istentisztelet végeztével nem ért véget az ünnep. A KMKSZ-alapszervezet, a februárban alakult Nőszövetség és a református egyház fiatal aktivistái már kora reggeltől ott szorgoskodtak a parókia udvarán. Bográcsokban főtt a finom gulyásleves. Asztalt terítettek, ahonnan a finom sütemények se hiányoztak. Mindnyájan - kb. hetvenen - mint egy nagy család szeretetvendégségen vettünk részt.

Ezen a napon nemcsak hallhattunk a szeretetről, hanem meg is éreztük. Az ilyen alkalmak közelebb hozzák egymáshoz az embereket. Jó alkalom volt a beszélgetésre, tervezgetésre. Nagyon reméljük, hogy lesz még folytatása.

Kócsi Ernő